Medicinsk sekreterare

Den 5 juni 2015 tog jag examen som medicinsk sekreterare. Det var två av de roligaste men också tuffaste åren i mitt liv. Jag lärde känna vänner för livet, vänner som jag saknar i min vardag varje dag. Jag studerade 100 % samtidigt som jag var tvåbarnsmamma med allt vad det innebär. Kanske det inte låter så märkvärdigt i allas öron men jag kan säga att det är så skönt att slippa sätta sig vid datorn eller vid böckerna för att plugga varje kväll efter att barnen somnat. Nu har man en helt annan "frihet". Visserligen innebär mitt arbete att jag får jobba en hel del efter arbetstid men det känns som en helt annan sak och dessutom får man ju lön för mödan nu. :)
 
När jag började plugga till medicinsk sekreterare tänkte jag att jag skulle arbeta på antingen akuten eller på exempelvis barnmottagningen eller någon privat vårdcentral. Jag sommarjobbade på akuten efter ett år på utbildningen och där trivdes jag fint! Jag gillar när det blir lite "action" och där man får vara delaktig på det sättet som man är akuten i jämförelse med andra arbetsplatser som medicinsk sekreterare. Dock träffade jag vid den tidpunkten på en av mina gamla arbetskamrater från Distriktsveterinärerna uppe på COOP som berättade att de sökte efter en ny djurvårdare. Det framkom att de hade så mycket administration att ta hand om att de behövde nyanställa. Jag hade ju endast tagit tjänstledigt för studer får min arbete som djurvårdare där och sa på lite skoj att de ju kunde "vänta in mig" så kan jag ta hand om administrationen sen. Den ena växte till det andra och tillsammans med klinikchefen utvecklade vi två en helt ny tjänst inom organisationen med benämningen klinikchefsassistent. Sedan ca ett år tillbaka är jag därmed tillbaka på den arbetsplats som jag en gång tänkte att jag aldrig skulle tillbaka till, men nu då i rollen som just klinikchefsassistent. Jag trivs som fisken i vattnet och tack vare min utbildning kan jag bistå med väldigt mycket på min arbetsplats som har gjort många saker till det bättre! Tänk hur saker och ting kan bli efter endast ett kort möte med en gammal arbetskollega på COOP. :)
 
Nu har jag två veckor kvar innan det är dags för en välförtjänt semester på 4,5 veckor. Dock ska  jag gå in och jobba lite under semestern men det är inget som jag är emot, känns bra att rensa undan lite på skrivbordet mellan varven så man inte har en hel hög att ta hand om när man väl är tillbaka sen. Så det får väl helt enkelt bli läggdags snart så man orkar upp i morgon, det har verkligen varit några trötta morgnar den senast tiden, känns som man börjar gå in i semestermode redan. :)
 
Känns faktiskt kul att blogga lite igen, hoppas bara jag tar mig tid till att göra det framöver som sagt.
 
Här är jag och mina fantastiska vänner från utbildningen på vår examensdag

RSS 2.0