Kvack & KJACK!

Ja idag kan man säga att påsken har tjyvstartat så smått!
Morgonen bjöd på riktig skönsång i skepparslövskyrka av kören KICK. Men med mig som nyförvärvad medlem (samt några som tyvärr inte kunde medverka) så fick KICK idag bli KJACK! Undrar vad vi ska heta hädanefter när vi alla är med, JICKK kanske, eller KJICK... Ja det tål att funderas över! Haha! ;) Nej, jag tror KICK får förbli KICK helt enkelt, KICK med ett dolt J. :)
Tackar iaf mina nya körvänner för en trevlig sångstund och håller tummarna att vi håller oss friska till nästa gång! ;)

Lite kvack blev det idag också iaf! Jag och Mio har påskpysslat. Blåste ut innehållet från ägg och sen målade vi dem. Hängde upp dem plus lite påskfjädrar i Mios egenplockade påskris så nu har vi minsann lite påskstämning här hemma! Tänk nu bara om våren också skulle vilja infinna sig så hade det blivit pricken över i:et! Men den som väntar på något gott väntar, som dem säger, aldrig för länge! ;)

Nu väntar minsann sängen för mig och mannen, sletna som två trasmattor! Eller nåt... Nattinatt!


Zzzz...

Blev som jag misstänkte... Han orkade iaf 45 min! ;)


Gladiatorfinal ;)

Mannen har begett sig till polarna ikväll och jag & Mio har mys till gladiatorerna, final ikväll! Milla har somnat och jag undrar om Mio kommer orka hålla sig vaken hela programmet... Han har bäddat ner sig så gott i soffan vid mig så! <3
Imorgon har meteorologerna visst lovat sol sa Henke, så förhoppningsvis blir det en del utevistelse! Hoppas att våren är på intåg snart bara! Lite sol är aldrig fel. Tänk om man hade haft råd att unna sig en solsemester nu, då hade jag minsann tagit med mig familjen och stuckit direkt!
Får iaf bli lite påskpyssel imorgon tror jag bestämt. Kanske lite bak också, muffins lr nåt. Får se vad dagen har att erbjuda. :)
Nu ska jag ta och synda lite chips & dipp samt mitt favoritchoklad - Marabou Black. Finns inget bättre! ;)


Fredag!

Yyiiihhaaa!! Fredag idag! Inte för att det är mer helg för mig än vad det annars är, går ju hemma varenda dag. Men på helgen har man sällskap hela dagarna (bortsett från barnen såklart) och det är inte helt fel! Dock har vi inget planerat direkt men det är skönt med sådana helger ibland! :)

Med tanke på gårdagens inlägg så känns humöret liiite bättre idag, just kanske för att det är fredag. Smärtorna är ju inte borta men dem har liksom blivit en del av mig... Fast jag helst hade sett dem försvinna. Just nu vill jag bara ha min rtg och ulj gjort så jag ev kan få några svar. Det är så konstigt för det gör liksom ont på typ en punkt framme under eller vid de nedersta revbenen på vänster sida och på precis samma ställe fast på ryggen, rakt igenom liksom... Hel skumt! Det slog mig igår att jag hade ont där när jag va gravid också, och det verkar ju inte blivit bättre. Sen om det är samma sak eller inte är ju frågan. Hoppas som sagt inte på ngt allvarligt...!

Igår förgyllde jag kvällen iaf med lite skönsång! Sjunger för tillfället i 3 olika körer och dem två nya som jag precis börjat i är helt underbara! Får se om jag hinner med att va med i alla tre framöver bara....
Idag vid frukostbordet började jag sjunga på en av låtarna jag lärde mig igår och helt plötsligt säger Mio att han vill också lära sig sjunga så! :) Blir man glad eller? Så nu får vi se om jag kan fixa in honom i en barnkör! Blir mycket aktiviteter för honom bara, men man får ju testa. Isf blir det brottning 2 dagar, simning 1 dag och sång 1 dag i veckan. Fullspäckat! Men så länge han orkar och vill gör vi det gärna för honom! Och med den energin han har så behövs det aktiviteter för honom... Puh! Nu har han varit hemma i 3 veckor från dagis pga magsjuka som härjar där hela tiden och bara går runt... Så det är fullt ös vissa timmar på dygnet här hemma men ändå tycker jag det funkar bra! Han är trots allt duktig på att sysselsätta sig själv. Nu har Milla somnat och jag ska ta med Mio in på hans rum för det Måste städas! ;)

//


Vc

Är duktigt trött på denna kropp nu. Känns som bloggen blivit lite av en klagomur men det är bara så jobbigt när man går och har ont och är orolig! Ja, jag oroar mig lätt för det värsta, så därför ringde jag till vc idag. Har känt något som känns som en knuta/förhårdnad på det stället i ryggen som jag har ont.
Diagnosen blev "muskelinflammation". Är öm och svullen på vänster sida av bröstryggen. Klagade som en jävla hypokondriker när jag satt där men det är väl lika bra det kanske. Blev iaf en remiss till rtg och därefter troligtvis en remiss in till smärtcentrum, eller vad det nu hette, hos läkare för kronisk värk. Visade också min leverfläck som börjar ändra färg så den ska också tas bort och sen skickas iväg för kontroll.
Just nu går jag bara och är rädd och orolig. Känner mig som ett lättirriterat nervvrak...! Det enda som gnager är också att man så ofta har fött höra om hur mycket sjukvården idag missar, och sen är allt helt plötsligt för sent...
Önskar jag hade alla svaren nu och att allt ska va bra! Är det inte det ena så är det det andra...
Vet att jag är pessimistisk men vad fan... Ingen vill väl ha ont och må dåligt!
Tack för mig!


Jävla skit..!

Ja, det är väl en synonym kan man säga till kvällen. Åt förbaskad skräp-mat ikväll och som vanligt strejkar magen direkt... Bor på toaletten efter en sådan måltid känns det som, också med dem jävla magsmärtorna!
Jaja, det är sånt man får stå ut med ibland när man har en sån där "IBS-mage". Får skylla mig själv helt enkelt.

Dagen har annars inte varit skit, utan faktiskt lite mysig med påskpyssel hos barnens kusiner. Eller ja, det blev ingen lång pysselstund direkt men trevligt va det iaf!
Morgondagen bjuder på föräldrargrupp på Bvc och förhoppningsvis körövning på kvällen, om jag lyckas fixa barnvakt till lillsnuttan. Ska isf provsjunga i en ny kör imorgon och det känns jätte spännande! Det bjuder t.o.m på gammal bekantskap och det är inte helt fel! :)

Nu ska jag försöka somna, trots magknip och "växtvärk" i benet. ;)
Nattinatt!


Är det bara jag...?

Nu ska jag ta och "beklaga" mig lite så för er som inte orkar med sånt behöver ju inte läsa detta inlägg.
Men såhär är det, de senaste åren har jag känt mig som en gammal kärring. Varje morgon är jag stel i hela kroppen, vaknar av att jag har ont i ländryggen och efter att ha suttit stilla en stund, oavsett om jag sitter skräddare lr med fötterna på soffbordet så har jag alltid ont när jag reser mig, framför allt i benen... Det konstaterades hösten 2011 att jag hade diskbråck i ländryggen på 3 olika ställen med olika nivåer av utbuktande diskar. Blev sjukskriven för 1 år sedan pga jävliga smärtor i bröstryggen och va det fram till förlossningen i Juni. Man går till läkaren med sina besvär och då börjar han utreda min mage, som efter prover visar sig lida av IBS (som om jag inte visste det innan)... Gällande ryggen blir jag skickad till sjukgymnast för femtiofjärde gången och dem ger ju bara en massa simpla övningar som inte hjälper och säger att det blir bättre när min dotter blir större och jag slipper alla lyft. Men vad fan! Såhär har jag haft det de senaste åren, från och till! Ska man behöva ha det såhär när man är 26 år gammal, att känna sig som en gammal kärring varje gång man reser sig? Att knappt kunna sitta på golvet utan att få ont. Och är det normalt med växtvärk i denna åldern? (För det har jag också titt som tätt, ben som armar).
Läkaren skulle förresten skicka mig på ulj också för att se så det inte är nya stenar i njuren men det borde inte ge sådana smärtor, och det hoppas jag innerligt inte att jag har för då blir jag arg..! Så det är visserligen bra om vi kollar njuren fallifall....

Jaja, nu har jag beklagat mig lite. Behövs ibland. Vet att det finns värre saker(!) och jag menar absolut inte att någon ska tycka synd om mig! Men ibland är det skönt att skriva av sig lite, och bloggen blir ju lite som ens dagbok. En monolog med sig själv... ;)
Så nu har jag gjort det och det va det! Nu ska jag städa undan här innan mannen kommer hem. See ya'!


Denna ljuva vintertid... >(

Man blir inget annat än arg och bitter när man läser på SMHI om vädret och snön som komma skall!
Var är våren?? Förra året va det minsann vår i mars men detta är minsann ingen vår! Att dem t.o.m gått ut med en klass 2 varning gör en lite pisst-off faktiskt!
Men men... Finns väl inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Och det är nog dem jag har...! :(( Dåligt humör har jag iaf, det kan jag skriva under på!


Migrän...

Sen kl 10 imorse har jag haft en huvudvärk från helvetet. Har nu konstaterat att jag har migrän...! Ensidig huvudvärk (som under dagen har spridit sig) och som dunkar vid ansträngning och när jag typ böjer mig ner... Inget kul när man har barn som vill bli tröstade osv. Men jag är glad över att det är söndag och att mannen min varit ledig så han har tagit hand om det mesta. Trots skallebanken blev det (mycket god) middag hos svärmor och ett vagninköp till svägerskan. Så något har vi iaf fått ut av dagen!
Nu har precis båda barnen somnat och jag har lagt mig i sängen för att få vila huvudet lite. Är riktigt sugen på att se Falk-filmen ikväll men somnar jag så somnar jag... Bättre att vakna upp pigg imorgon! Så nattinatt säger jag! :)


Vad kom först...?

Satt här i pausen till Fångarna på fortet och Mio undrade vad en gåta va för ngt. Henke ställer den mest traditionella gåtan ever "Vad är det som går o går men aldrig kommer till dörren?" Mio tror han fattar galoppen när han hört svaret och frågar oss "vad har fyra ben och bara går och går men aldrig kommer till dörren?" (Jag ska INTE berätta vad Henke kom för svar..!) Mio tänkte på ett bord... Ja, den sötnöten!
Sen ställer Henke frågan "vad kom först, hönan lr ägget?"
Mio: "Ägget"
Henke: "Ja men vad kommer ägget ifrån"
M: "Hönan"
H: "ja men vad kom då först?"
M: "hönan!"
.... Och ja, för att göra en lång historia kort så fortsatte det såhär ett tag. Mio va helt förvirrad och Henke satt bara och skrattade!!
M: "men pappa! Säg svaret!"
Och ja... Vad tusan är svaret?!?!?
Mio kommer nog sova med ett frågetecken ovanför huvudet inatt! :)


Det sprider sig!

Jag försöker ju nu ta tag i mitt bloggande och tycker faktiskt att det är ganska roligt! Det är bara tiden som ska finnas till också, och orken på kvällen när barnen sover. Men liksom med allt annat gäller det väl att komma in i någon slags rutin...? ;)
Nu har detta med bloggandet iaf spridit sig som någon form av sjukdom i familjen. Fast detta är såklart inget negativt! 
Min nyblivna man (känns bra att äntligen få kalla honom man!) har i dagarna skapat en blogg. Den handlar om hans stora intresse nämligen träning och kost. Henke tränar en hel del i veckorna och det handlar främst om styrketräning och brottning. Även kosten är det han som sköter i vårt hushåll. Henke älskar att laga mat och han är en grymt bra kock! Detta tycker jag är oerhört bra då jag inte alls gillar att stå i köket och är faktiskt ingen vidare bra kock. Baka gör jag gärna, eller iaf mer än att laga mat och det är inte riktigt Henkes grej så då blir det minsann ombytta roller. Annars är det han som står vid spisen och jag vid disken. En Mycket bra fördelning tycker vi! :)
Även min fina mamma har börjat blogga! Hon är ju en baddare på att skriva och älskar att berätta så det va väl kanske bara en tidsfråga innan hon skulle starta en blogg. Hennes blogg är kanske mer likt min, om livets händelser, tankar och funderingar. Fast hon är nog lite mer djup än vad jag är. Hon kommer alltid med så kloka ord så i hennes inlägg lär man nog få sig en tankeställare lite då och då! :)
 
Jag har länkat till deras bloggar här på min sida men ni kan även klicka här för att komma vidare till dem:
http://lottaah.blogg.se/
http://henriktaube.blogg.se/
 
 
Trevlig läsning! :)

Skratta då för h-vete unge!!!

Ja, som rubriken lyder va det de orden Milla fick höra av mig och mamma häromdagen. Milla är nog en av de gladaste ungar jag vet men hon kan ta mig f-n inte skratta!! Hon vara ler...! Jag klagar inte så men det finns ju knappt ngt bättre än att höra såna små barn skratta, skratta så dem kiknar! Lovely!
Men nej, min unge skrattar INTE. Och skulle det komma ngt ljud från henne så låter hon som den där ankan i barnprogrammet "Anki & Pytte". Såklart väldigt kärt men varför inte skratta som alla andra barn.
Jag och mamma gungade, kittlade, busade, (kastade) etc med henne men nix! Ingenting mer än leenden. Hon liksom ler och håller andan. "Glöm att ni får ngt ljud ut från mig."
Jaja, Milla förblir nog den glada ungen som aldrig skrattar! ;)


Klagomål

Fick visst lite klagomål på att jag inte uppdaterade bloggen tillräckligt ofta. ;)
Så jag får väl fixa det nu på lördagsmorgonkvisten då jag va totalt slut igårkväll, orkade inte ens hålla ögonen öppna till Armageddon!!

Måste ju först och främst skryta om min lilla (stora) Mio som tagit sitt första simborgarmärke. Han fick igår Sköldpaddan och ett fint diplom på att han hade klarat sin första termin! Nu ska vi anmäla oss till nästa termin så han fortsätter att lära sig och ta fler märken. Han tycker ju det är jätte roligt och blir ju såå stolt! Igår va han så impad över att han fick hoppa i på det djupa helt själv och simma in till stegen. Utan Någon vuxen i vattnet! Han klarade det galant och va super duktig! Mammas lilla pojk! <3

Kvällen bjöd på middag hemma hos barnens kusiner i Knis. Blev inte så lång kväll men det tar vi igen en annan gång, skönt att komma hem i tid ibland också spec med tanke på barnen. :)

Dagen idag är ett oskrivet blad. Henke ska väl träna som i vanlig ordning, men annars är inget planerad. Ganska skönt på ett sätt men tråkigt på ett annat. Ibland har man liksom energin till att hitta på hur mycket som helst. ;)
Får väl börja dagen på Konsum iaf då det ekar i kylskåpet... Yeey va roligt! :/

Innan jag avslutar detta (fantaaastiska) inlägg måste jag visa upp den duktiga simmaren! :)


På jakt

Dagen har inte varit så värst händelserik men något har det iaf blivit av. Som ni säkert märkt har det varit ganska bra väder idag så vi tog med oss mormor Lotta på en tur till lekplatsen efter lunch.
Det börjar förhoppningsvis bli vår nu och termobyxorna blir för varma för Mio att ha på sig så vi begav oss iväg på jakt efter ett par nya överdragsbyxor - utan resultat! Vi va på Stadium outlet, team sportia på härlöv och engelbrektsboden men nix pix, inga överdragsbyxor blev det till min gosse. Får väl in till stan och leta men tycker det är konstigt att det ska va så svårt att hitta. Någon som har något bra tips på vart sådana finns??
Men, som vanligt kommer vi inte hem tomhänta. Mamma va så snäll och köpte ett jätte fint set med body och klänning, strumpbyxor och strumpor till Milla och Mio tiggde till sig strumpor! Det tackar vi mormor Lotta väldigt mycket för! <3

Grabbarna i hushållet har annars varit på brottning ikväll, liksom varje tisdag och torsdag. Båda tycker det är jätte roligt och det känns bra att dem har ngt att göra tillsammans som dem gillar!
Jag och Milla blev hemma och lagade pasta och köttfärssås. Gjorde den så att även Milla fick den som kvällsmat och tro det eller ej men det verkade gå hem! :)

Imorgon väntas besök! Millas på pricken jämngamla kompis (t.o.m nästan samma namn!) kommer på fm och på em kommer svägerskan med alla barnens kusiner. Som Mio har längtat (och tjatat!), så det kommer bli en trevlig dag!
Bäst att sussa nu då kanske så man orkar med. Blev inte så många timmar inatt då Milla fick för sig att vara vaken och storgråta ett tag...!

Så nattinatti!


2 år...

Ja, det har minsann gått nästan precis 2 år sedan jag skrev mitt nu nästsista inägg här i bloggen och givetvis har det hänt en hel del sedan dess. Bl.a inflyttning i huset, tillskott i familjen, bröllop, sjukhusvistelser mm mm. För att börja detta nya kapitel behövdes såklart ett nytt utseende här på bloggen, så en liten renovering här inne har börjat ta form och förhoppningsvis har jag snart mer tid att ändra resterande. Ska bara komma ihåg hur också...;) (*Kusin-Emma, va beredd på fler frågor!*) Hehe!
 
Nu gäller iaf sängen för mig, barnen har en tendens till att vakna tidigt nu för tiden (6.15!!) och det gäller att vara utvilad nu när Mio är hemma för andra veckan i rad pga. magsjuka som härjar på dagis....
Så jag säger godnatt och tack för mig! På återseende! :)

Nytt Kapitel

Har länge funderat på att ta upp mitt bloggande igen. Men varje gång jag tänkt på vad mitt senaste inlägg handlade om tar det liksom stopp... Känns så konstigt på något sätt...
Med nu har jag beslutat mig för att iaf starta ett nytt kapitel av min blogg. Inte göra bloggen så märkvärdig i sig men i varje fall dela med mig av min vardag, mina underbara barn, kanske lite av min man (som jag nu för övrigt kan kalla honom) och om annat smått och gott.
Nu när man har den berömda "blogg.se"-appen gör det ju bloggandet lite enklare t.o.m!

Så ja, följ gärna med på en ny resa, eller rättare sagt, en fortsättning på denna blogg. Trots allt som hänt så går ju faktiskt livet vidare. Men vi har alltid ett val, att följa med på färden eller inte. Jag väljer att följa med!! :)


RSS 2.0