japp

Just nu är det japp som gäller för mio istället för ja.. Ingen aning varifrån han har fått det egentligen men gulligt är det iaf. :)
Stackaren vaknade inatt med 39 graders feber. Gav han alvedon sen tog det en stund innan han somnade. Stackars Henkes syster som va här mitt i allt. Men det fick gå. På morgonen va det lugn igen, ingen feber utan det va en pigg o glad kille som av väcktes av. Dock när klockan va endast lite över sex... Även dagen har varit feberfri. Vi har varit på Eko en sväng. Köpte maskeradklädsel till Mio. Blev ett liten djävulspaket med röda öron, fluga och svans. Dräkterna fanns inte i hans storlek, så vi får ta kläder hemma istället. ;) Kollade även in julmarknaden lite, så mysigt med jul tycker jag. Ännu mer nu när man har barn. :)

Har även tränat till musikslaget idag. Nu är båda låtarna påbörjade och insjungna - endast finslipning kvar. Blir grymt bra!

Nu ska jag nog ta och krypa upp i soffan och njuta av denna söndagskväll.



Mio fick även ny inneskor - han är så stolt över dem!

//


Lördag...

Idag vaknade jag av att ha båda mina älsklingar bredvid mig. Mio till höger och henke hade krupit upp på andra sidan. Där låg vi alla tre och bara njöt! Så mysigt, så underbart! Blev ett nybakat Friskus-bröd från Sandhem till frukost med massa annat gått och sen gjorde vi oss klara för att bege oss in till stan en runda. Det blev ett par nya höst/vinter stövlar till Mio från Vincent, strumpor till mig (hittar inte ett enda helt par här hemma längre...), ett duschdraperi, en flaska vin, årets glögg och ostar med knäckebröd från Ohlssons ost som vi ska smaska i oss ikväll tillsammans med vinet. Ska bli underbart gott! ( Inte för att jag är en vindrickare men jag ska iallafall ge det en chans). Vid 22-tiden kommer Henkes syster hit. Hon ska sova här inatt eftersom mannen är på fest och barnen blir passade av farmor o farfar, sen börjar hon jobba 7 imorgon bitti så då blir det skönast för henne att sova här. Och roligare, istället för att va själv hemma. Ska bli trevligt! Får väl se om vi klarar av att spara nån ostbit till henne också... mums! ;)

Imorgon är träning igen inför musikslaget. Annars vet jag inte vad som händer. Får kanske ta o köpa en pumpa också som vi kan ta o forma till en liten lykta och ha utanför dörren. Nån Halloween stämning får vi väl ta o ha. Nästa helg blir det Halloween-Fest i Knislinge och då ska vi banne mig klä ut oss. Ska bli skoj!

Nu ska jag ta o plocka fram allt gott till Körslaget.
Skaffa er en trevlig fortsättning på helgen!

Mios nya stövlar - så fiiiina!

//


Vresig morgon...

Idag var min morgon trött och vresig... Känns som jag sovit 1 timme på hela natten, trots att så är inte fallet. Sov väl som vanligt men är ändå såå trött. Facebook´s lucky-test visade att jag skulle ha 97% lycka idag. Så jag får väl raska upp mig och se till så detta uppfylls nu. ;)

Ska snart ta o bege mig in i duschen och sen väntar jobbet. Får väl se hur det ser ut när jag kommer. Med ett få antal som jobbar... nu är en av veterinärerna sjuk också... Hmm... spännande detta.

Får se vad helgen bjuder på annars. Kanske ska införskaffa lite skor åt familjen. Nu när det börjar bli ruggigt och kallat ute. Skulle vilje åka till ikea också men vi får väl se hur det blir. Det kan ju faktiskt vänta....

Nej, nu ska jag trava in i vattenfallet. See you //

Ledig idag

Idag är jag ledig från jobbet. Skulle egentligen varit det igår men jag o Anna bytte eftersom hon skulle iväg med sin häst till klinik igår. Mange o johannes kommer på middag till oss ikväll, sen ska dem ta hand om lille Mio medan jag är och övar till Musikslaget. Mamma slutar 20.30 sen kommer hon också. Är glad att jag har dem som ställer upp! Tack!

På jobbet har vi fått det tufft nu. En av veterinärerna som ska bli mamma i januari blev inlagd på sjukhus i förrgår... Stackare... Håller tummarna för att allt ska gå bra med bebben! Så nu har vi ont om folk och vikarien kommer inte förrän i januari. Men det fixar vi! Ska försöka få in vikarien tidigare eventuellt hitta en annan så länge. Men det löser sig nog. :)

Nu ska jag ta o städa undan lite här hemma så det ser någorlunda ut när jag får finfrämmat ikväll. ;)

Hej svejs //


Empam...

Sitter här i min ensamhet o bloggar lite...
Ska efter detta ta o gå o lägga mig. Är såå trött faktiskt. Är väl nu när det är höst o mörkret kryper sig alltmer närmare inpå en...då kommer väl tröttheten på köpet.

Höll på att bli med katt på jobbet idag. Monica från djurpensionatet hade fått ta hand om 2st katter från kronofogden, som ade vräkt en familj. Familjen fick 2 veckor på sig att hämta ut sina katter med dök aldrig upp. Monica lyckades omplacera den ena katten men med den andra kom hon in till oss med idag för avlivning. Vi brukar inte reagera så mycket på sådana här händelser med denna katten va det något extra med. Den va så otroligt tillgiven och mysig. Så fort man tog i den kröp den upp till halsen hos en o bara gosade... Mmm!
Vi ringde runt till alla möjliga som vi tänkte skulle kunna vara villiga till att ta hand om henne och tillslut hittade vi en ny ägare. Kändes så skönt! Varken jag eller mina kollegor hade möjlighet till att ta hand om henne. En historia med ett gott slut! :)

Va på träning igår för Musikslaget. Det är så spännande och roligt! Igår delades vi in i sopraner, altar och barriston. Jag är en alt och det är minsann inte lätt, inte på den ena låten vi ska ha iaf. I den andra blir det lättare för oss men desto jobbigare för sopranerna. ;) Men guud vad roligt det är! Ser verkligen framemot den 14 nov! :)
Ska träna mitt i veckorna nu också och det känns bra. Tror det behövs om vi ska vinna detta musikslag om Kristianstad. ;) Go Team Haki!

Lille Mio somnade snabbt idag, han hade bara sovit 45 minuter på dagis så han va trött när vi hade ätit middag. Hade också kunnat ligga kvar o sova hela natten men hade lite annat att fixa innan det tillåts.
Henke jobbar o sliter i kylan. Han är fullt utrustat med underställ o allt, ingen värme där inne inte... Skönare har jag det under duntäcket. Gott gott!
Nu ska jag faktiskt ta o bege mig ner dit och läsa lite... Läser en riktigt bra bok just nu som ingår i litteraturen till min ena kurs. Handlar om en missbrukare som har blivit dömd 34 gånger under sitt liv. En självbiografi i 2 delare. Intressant!

Nej, nu säger jag godnatt! Blev ett långt inlägg idag. Natti natti!

//

Torsdag...

Då va det torsdagkväll och bara en dag kvar på denna jobbeveckan. Skönt!
Imorgonkväll ska vi till mamma o Mange på kalas. Mange fyllde är i lördags och Emy i måndags. Grattis till er! Har det ganska lugnt på jobbet imorgon också (som det så ut på bokningarna idag), så det blir nog en finfin fredag. Sen är det heeelg! I like!

Henke ska till läkaren imorgon också, han har ont i nacken, är dunderförkyld och har svårt med att somna på helgerna. I och med att han är hemma runt halv tre på nätterna annars så blir det väl svårt att komma in i helgsrytmnen. Får väl se om läkaren kan ge honom några dundertabletter. ;) Min stackars älskling...

Träffade en person jag inte har träffat på ett tag häromdagen. Det va trevligt! Synd det blir så sällan bara............

Nej nu ska jag ta o hänga tvätt o sen krypa tillbaks ner under täcket. Men samtidigt som jag är trött så är det svårt att somna utan min henke vid min sida. Har som tur är Mio o Spike här hemma. Om några timmar ligger vi väl alla tre och trängs tillsammans här i sängen. Mys mys!

jaja....gonatt på er! //

 


Föräldrarmöte

Har ikväll varit på föräldrarmöte på Mios dagis. Trevligt! Vi trivs bra där, eller rättare sagt, Mio trivs bra där och det är ju bra det. Dem är toppen dem som jobbar där!
Just nu ligger jag i sängen o försöker plugga, är lite kämpigt såhär kl 22 på kvällen men vad gör man. Har klarat allt bra hittills och det känns skönt. Brediv mig har jag min lilla prins. Han får sova med mig här inatt, det är så mysigt. Skulle kunna ligga och titta på honom hela tiden, han är så underbar! Stackars Henke jobbar och sliter på jobbet, men det är bara 4 timmar kvar tills han får krypa ner till oss.

I söndags vara jag och övade med kören inför musikslaget. Vi ska ha 2 riktigt bra låtar så snacka om att vi kommer kämpa att ta hem detta! ;)
Ska bli såå roligt!

Nu ska jag återgå till kriminalitetens värld. ;)

Nattinatt! //

Ottos...

Ligger under täcket i sängen och syndar med "lite" Ottos glass samtidigt som jag tittar på Inlåst.
Gillar verkligen det programmet. Kopplar det mycket till min kurser på högskolan som jag just nu studerar.
Va precis en mamma i programmet som berättar om sin son som dog under ett gängbråk i Stockholm... det är så fruktansvärt tragiskt och jag hoppas verkligen att dessa ungdomar kommer att ändras. Hoppas också att jag en dag kommer att kunna dra mitt lilla strå till stacken och kunna hjälpa andra i liknande situationer. Vi får väl se vad livet kommer att erbjuda.

Idag har jag jobbat - och då menar jag jobbat. Har gjort en hel del på jobbet och knappt suttit ner en enda stund. Men roligt är det när man håller igång. Tiden går snabbare plus att jag gillar ansvaret - speciellt när man ger ett bra resultat - såklart. ;)
Efter jobbet hämtade jag lillprinsen på dagis och sen begav vi oss till mamma för att äta. Stackarna som får dras med oss. Har blivit några dagar i följd denna veckan. Men jag tycker iaf det är skönt att dem finns och att ha nån att umgås med. Är glad att man inte är ensamstående.Fy vad tråkigt.... *Älskar dig, Henke!*
*Tack mamma o Mange för att ni finns!*

Imorgon är det fredag, veckan har ändå gått ganska snabbt. Imorgonkväll ska vi på middag hos Peter o Caroline. Alltid lika mysigt att träffa dem. :)
Dem har köpt kläder på nån Outlet uppe i Västervik till Mio som vi ska få imorgon. En fleecedress, vantar o nåt annat. Behövs ju nu i dessa tider.
Får se om jag, henke, mamma o mange kommer iväg till Ullared snart också. Shoppa lite julklappar o kläder. Måste skaffa barnvakt också bara, och det är ju inte det lättaste. Finns inte många att välja mellan...
Får väl se om det löser sig.

Nu ger jag upp bloggandet för ikväll. Gonatt! :)

//

Sitter hos mamma

Jag o Mio sitter hemma hos mamma och har för en stund sedan ätit frukost här. Lyx frukost med stekt prinskorv, ägg o nya bullar - Mmm! Henke ligger hemma o sover fortfarande. Vi ska ta o bege oss till biblioteket senare idag, ska hämta ut 2 böcker som jag har reserverat till skolan och så ska vi låna lite moppe- och traktorböcker till Mio. Det är det enda han pratar om just nu - moppar oh traktorer. :)

Annars är jag ledig idag, så skönt att va ledig på onsdagar. Jobba 2 dar, va ledig 1 och sen jobba 2 till för att sen ta helg - kan det bli bättre? hehe

Nu ska jag återgå till mina kära. Mio o mamma. :)

//


Musikslaget!

Yes Yes Yes! I´m in!
Den 14 november kommer lilla jag att finnas med i en av körerna i Musikslaget på Yllan. Va på audition i måndags förra veckan och nu ikväll ringde dem o sa att jag kom med. Blev man glad eller??? Oh Yes!
Ser verkligen framemot det, älskar ju sånt här! :D

I helgen har vi varit på fest hos mamma o Mange. Alltid lika trevligt och alltid lika trevligt sällskap - Tack allihop!
Mamma gör ju helt underbart god mat också. Mmmm! Tack mams!

Ikväll jobbar henke... Känns ensamt här hemma. Tråkigt att han har dem tiderna han har men vad gör man. Huvudsaken att vi båda har jobb och det känns verkligen skönt!

Nu ska jag faktiskt ta o krypa ner under täcket o se slutet på det omtalade Svenska Hollywoodfruar. ;)



//


då va det dags...igen

Är minsann alltför dålig på det här med att blogga. Kommer inte säga att jag ska skärpa mig för det gör jag aldrig ändå. ;)
Livet rullar på, nästan för snabbt med alltför mycket att göra (iallafall saker man borde göra). Jobbar 50%, pluggar 75% och har ett riktgit busfrö här hemma som kommer mer och mer in i 2-års trotsen nu känns det som. Man f*n vad spännande livet är! Man vet aldrig vad som väntar nästa dag.
Tänker framförallt på Mio, varje dag händer nya saker. Nya ord och nya påhitt! Det senaste är "trattor" (traktor), för bara drygt 1 vecka sen hette det "tatto" men nu har även "r:en" kommet med. Fantastiskt! Är en såå stolt mamma! Love!

Henke har denna veckan börjat jobba eftermiddag/kväll/natt. Så det är ensamt här hemma om kvällarna, men det funkar. Jag får ju dels lite ensamtid plus extra tid för att plugga (efter att Mio har somnat då). Blir lite stressigt ibland när man slutar 17.30 och ska hem o laga kvällsmat o sen lägga lillkillen runt 19.30. Men det är mysigt också! Att få ha tid bara jag o Mio. Läser en bok för honom varje kväll i sängen vid läggdags o jag njuter - så myspys! <3

Har hänt ganska mycket under september månad. Jag har varit på assistent-kurs i Sollentuna under 2 dagar, sen på dv-konferens under 2 dagar (även detta i Sollentuna). Vi har varit i Lund med Mio och röntgat, gjort Ulj. samt tagit prover. nu väntar vi bara på att läkaren ska ringa och berätta hur han ligger i sina värden. Blir det op eller inte....?
Med guud vad duktig han är när vi är där på sjukhuset. Han behövde inget lugnande utan satt där lugnt o fint när dem satte kanyl. Sen efter 3timmar med det räliga radioaktiva ämnet i sig fick han ligga blixtstilla i en "vakuum-sackosäck" under 10 minuter. Han sa inte ett ljud. Även ulj. gick super! Det är min (eller såklart vår) prins Mio det!

Nu ska jag iallafall göra vad jag kan för att skriva snart igen, för er som är intresserade av vårt vardagliga liv. ;)

Kram på Er! //



Mio o pappa på Barn och ungdomssjukhuset i Lund. Han fick har stort bandage runt sin hand där hans kanyl satt.



Jag o Mio satt och ritade utanför ultraljudsrummet.



Mio i sin "vakuum-sackosäck" under röntgen.



Sköterskan lekte med Mio under tiden.



Lilla Mio i den jättestora maskinen. Han fick även titta på "Rorri" under tiden. :)



Är så stolt över min älskling!


RSS 2.0