Vårt lilla Busfrö!


Helgen

Fredagen började med en tripp till Ullared med mamma o Mange. Henke är inte särskilt förtjust i det stället så han blev hemma med Mio. Inte det optimala att ta med barn upp dit.
De flesta julklappar blev inhandlade plus lite kläder till mig, Henke o Mio. Slutade på en rimlig summa denna gången - mycket bra! ;)

På kvällen åkte vi hem till mamma o mange o åt tacos o tittade på Idol - Heja Calle! :)
Dessvärre vaknade Mio mitt under nyheterna o hade kräkt ner hela sängen..... :(
Stackaren höll mer eller mindre på hela natten men på lördag morgon va det som om inget hade hänt. Pigg o glad igen - typsikt mio. ;)
Nu håller jag alla mina tummar att ingen annan av oss här hemma (eller mamma eller mange) blir sjuka!
Såg idag när jag lämnade mio på dagis att det går maginfluense - "jo tack, det har vi märkt" sa jag.....

Annars har helgen ine bjudit på så mycket mer. Vi har tagit det lugnt o tagit igen oss sedan "kräk-natten". Va på Eko igår för henke ville ge mig min julklapp i förskott. Fick Sing Star till vårt PS3. Även Mio fick två mikrofoner så han inte ska känna sig utanför när vi sjunger. :)

Han är så söt den lillkillen. Han sjunger o dansar för fullt här hemma.
Igårkväll va det några som dansade på tv och han kämpade med att försöka härma dem. De dansade til Michael Jackson och han trixade o hade sig med benen. Synd man inte filmade. Men jag o henke skrattade och va mäktigt stolta äver vår son. <3

Detta barn överraskar oss dagligen!

//

OP

Vi var på sjukhuset i Lund den 24 november för samtal med barnkirurg efter vår senaste undersökning då lille Mio röntgades, ultraljudades och togs prover på. Det konstaterades ännu en gång att hans vänstra njure inte har någon funktion alls och har skrumpnat ihop till ca. 2cm stor (vilket är en oförändrad storlek sen tidigare ulj.). Den högra njuren är något förstorad, men detta är inget ovanligt då den troligen kompenserar den vänstra. Det har nu fastställts att vår lilla pojke ska opereras till våren för att ta bort den ej fungerande njuren.
Känns väldigt nervöst inför detta. Han är ju fortfarande så liten, vår lille pojk. Men det ska nog gå bra. Dem är ju duktiga i Lund och jag litar på dem. Troligen görs operationen med hjälp av titthål, för att förkorta läkningstiden plus att det inte brukar göra lika ont efteråt. Men det kan sluta med ett "vanligt" kirurgiskt ingrepp under operationen om läkarna vill "känna på" hur vävnaden och annat känns. Annars styrs det hela av en s.k robot.
Vi kommer att bli inlagda dagen innan OP eftersom vi bor i Kristianstad. Dagen efter kommer OP:n att ske och sedan blir det till att ligga inne 2-5 dagar extra beroende på vilken form av ingrepp som gjorts.
Är om inget annat väldigt stolt över min lilla son. Han är alltid lika duktig när vi är hos läkaren. Dock var han lite väl busig denna gång (men vi fick vänta väldigt länge....) så jag är glad att jag hade mamma o mange med oss som kunde gå ut en runda med honom medan jag pratade med kirurgen. *Tack till er båda*
Stackars Henke hade ingen möjlighet till att följa med pga. jobbet. Dem klarar sig inte utan honom. Men det gick ju bra ändå. Huvudsaken är att han kan va med under OP-tiden.

Så att ja... det är vad våren har att vänta...

//

RSS 2.0