19 September - och valvaka...

Har idag fått hjälp av Niklas o Johannes som hjälpt oss med Niklas lastare att flytta de stora stockarna som låg kvar på vår tomt och som grannen skulle få för att elda med.
Så nu är tomten helt rensad och imorgon är det dags för utsättning. Ska bli så härligt att få komma igång på riktigt. Som det ser ut som nu kommer grunden att läggas redan denn vecka, förhoppningsvis redan på tisdag. Spännande!
Mio fick även chansen till att åka en runda med Niklas o lastaren idag. Det gillade han verkligen! Han har blivit riktigt impad av alla STORA maskiner på sistone. Han är inte killen som gillar att leka med traktorer o bilar annars, det är mest snickra, hamra, spika, dansa o sjunga som gäller för honom. Allt som pappa lagar ska även Mio laga. Rätt o riktigt ska det va! :)

Nu är det även valvaka på gång. Har egentligen ingen kommentar det hela. Iaf inte här på bloggen. Det blir som det blir helt enkelt. Röstat har jag iaf gjort idag.

Nu väntar en spännande vecka vad gäller bygget iaf! Nu börjar det på riktigt!!! :D


Niklas flyttar stockarna till grannens tomt. Tack Niklas!!!


Niklas, Mio & Johannes kör lastare! :)


Här är Andersson/Taube´s tomt!


1:a delen

Nu har den första delen av vårt hus kommit.
I veckan anlände grunden och står nu snyggt uppradad på vår tomt.
På måndag väntas byggmöte med byggteamet och troligtvis i veckan därpå ska grunden läggas.
Nu känner man verkligen att det händer.
Nu har man liksom något att ta på, något materiellt som symboliserar vårt hus!

Vi måste upp till tomten imorgon och gräva ner radonmätarna som ska mäta radonhalten.
Vä klassas vara ett högriskområde och det känns ganska tryggt att veta hur högt det ligger just nu.
Antingen visar det sig vara högt och vi får lägga en radon-slang dirket, eller så mäter vi igen i kommande eldningsperioder och sätter dit en slang då istället. Det är en klar fördel med att ha krypgrund! Man kan ner o rota där när behov finns!
Får helt enkelt hoppas på att den inte visar ett högt värde nu.


Givetvis måste allt dokumenteras....
Alltid roligt att se tillbaks på senare!



Min älskade prins! <3


Röjning av tomt

Byggmötet är avklart och där va inga bekymmer. Det enda vi ska kolla upp är radonhalten då Vä klassas som ett relativt högriskområde.
I onsdagskväll kom Nilssons gräv o röjde undan på tomten. Tog bort alla stenar och drog upp alla stubbar o rötter. De trodde det skulle ta ca 2 kvällar med de lyckades ta både vår och grannens tomt på bara 3 timmar! Duktiga killar de där!

Så nu väntas utsättning den 20/9. Nån vecka efter sätts grunden. Den 7/10 kommer huset och den 9/11 är det slutbesiktning. Sen har de 15 arbetsdagar på sig att gjuta plattan i graget, tapetsera och kakla. Så vi beräknar vl vara inflyttningsbara runt den siste november. Känns riktigt gott!

Som sagt - en spännande höst!


Lastning pågår.









Grannens tomt.


De sista rötterna dras upp från vår tomt.


Vår tomt helt röjd.


Utflykt

Idag har jag, Mio, Henke o Mange tillsammans med hundarna varit ute o promenerat i skogen.
Både hundarna o Mio fick springa av sig ordentligt!
Alltid lika härligt att vara ute i det fria!

Hittade massor av björnbär o det åts en hel del.
Väl hemma bakade jag en paj av de fina bären. Mums!

Henke har begett sig till grabbarna i Broby o jag har för en stunds sen somnat Mio som efter en trotsig kväll somnade gott.
Nu väntar soffan med en hel del slappande! ;)




Atte är inte rädd för att bada. Spike stod däremot bara o tittade på.


Krstd-Arlanda-Sollentuna-Arlanda-Krstd

Japp, har varit på Assitentkurs med jobbet i Sollentuna.
Tog flyget upp med min kollega kl:06.15 i tisdags.
Trodde faktiskt det skulle bli lite dryga dagar med 2 hela dagar bara om Hygien, men här fanns det mycket att lära och mycket att ta med sig hem till kliniken. Allt kring OP och mycket kring MRSP, de multiresistenta bakterierna (som man gärna INTE vill få in på kliniken). Men nu ska vi snart vara väl förberedda ifall någon sådant skulle hända.
Börjar även se ljusare ut vad gäller min anställning. Har ju länge jobbat 50% och har länge sökt andra deltidsjobb men just de jobben växer inte på träd och när de väl finns är det svårt att kombinera med nuvarande jobb.
Är så glad att jag inte gett upp o gett min på ett nytt heltidsjobb. Nu är det med 99% säkerthet att jag får ett heltidsjobb redan i december! Skam den som ger sig!!! :D
Blir då 60% i Kristianstad och 40% i Hässleholm på vår filial. Där ska vi antingen bygga ut eller hitta nya lokaler och få ytterliggare ett patientrum så vi kan utöka och ta in fler sällskapsdjur. Ska bli roligt att vara med o få igång detta projekt. Även kliniken i Krstd kommer att byggas om och kanske även byggas ut så vi även startar upp en hästklinik. Ska bli mycket roligt!
Så...med andra ord - det är mycket som händer den närmsta tiden.
Nytt hus, utökad tjänst, ombyggnationer m.m m.m.
Ska bli en intressant höst!
<3


Byggmöte!

Imorgon väntas det byggmöte på kommunen!
Spännande!

På måndag väntas framtidsseminarie på jobbet!
Ökad tjänst???
Spännande!

Framtiden???
Spännande!!!

Min älskade sons uppväxt - Spännande!
Det bästa som hänt i mitt liv - MIO!!!


Inredning...

Nu ska väl ändå allt vara klart vad gäller tapeter med alla dess fondväggar, kakel i kök, golv etc etc i huset. Samtidigt som det är riktigt roligt att välja o få det precis som man vill ha det så är det riktigt svårt att föreställa sig allt framför sig, man blir helt förvirrad till slut. Men guuud så skönt det ska bli att äntligen få flytta!!!
I slutet av november/början på december beräknas det vara klart för inflyttning! Det pirrar i magen varje gång man tänker på det! :)

Den blivande grannen som ska bygga ett lösvirkeshus börjar komma igång nu också. Han har dragit dit en hel del massor och fått upp sin tomt nu, en tomt som förut låg i en sluttning så det nstan hade behövts en sutterängvilla. De andra grannarna som bygger bredvid oss verkar också supertrevliga! Har dock bara träffat mannen i huset men det känns bra att flytta till ett område där det dels är blandade åldrar och dels inte finns någon grannsämja/osämja sedan innan. Alla är helt nya för varandra!

Mio ska ju byta dagis nu till hösten också, Myran-barnen ska flytta till Talldalens fsk. Så dem har Bygga som tema nu och bygger hus o tittar på när deras nya dagis byggs om. De ska även följa vår byggprocess med huset och ska komma o titta på när huset levereras. Roligt när det även gynnar andra! ;)


Har börjar plugga nu också - Redovisning som är en del av företagsekonomi. Går lite fristående kurser så jag kan ha jobbet vid sidan om. Efter denna kursen börjar jag Kalkylering. Faktiskt mycket intressant! Roligt att lära sig allt om bokslut och årsredovisningar m.m. Det har man alltid nytta av!

Nej, nu väntar sängen... så jag checkar ut...


RSS 2.0