Barnakuten

I går morse vaknade Milla med feber efter en orolig natt med mycket gnäll. Hon kräkte sedan vid kl. 11 och en andra gång vid kl. 14. Hon har sedan dess fått i sig lite yoggi och dricka och fått behålla det. Dålig i magen är hon inte, snarare tvärtom. Milla har klagat på ont i nacke o huvud både i dag och i går  så efter lite prat med VC bestämde jag mig för att köra in med henne till barnakuten. Symtom som ont i nacke/nackstelhet tillsammans med feber kan värsta fall vara meningit, hjärnhinneinflammation...

Väl inne togs det lite kontroller och hon fick en dos vardera av Alvedon och Ipren. Hon var stel i nacken och mycket hängig så vi blev uppskickade till barnakuten där hon fick glass och saft av ssk. Dock var glassen inte så populär men saften gick hem. Läkaren kom och tog anamnes och gjorde lite undersökningar. Det togs halsprov, urinprov och CRP (snabbsänka). 

Urinprovet var negativt, halsprovet visade positivt för streptokocker och hennes CRP va på 199(!!). Den brukar normalt ligga på typ 0—10 för barn i den åldern. Så det tyder iaf på en infektion, och på grund av det positiva halsprovet så fick det bli halsfluss som diagnos med Kåvepenin som behandling (jippi!). 

Läkaren var först lite tveksam till denna diagnos då hon inte visar några egentliga symtom på halsfluss. Han tittade i halsen tre gånger (stackars Milla som bara klöktes o klöktes) och tyckte KANSKE att hon va lite röd i halsen. 

Så i varje fall ska hon nu ta penicillin tre ggr om dagen i tio dagar och jag hoppas hon blir bra på det. Skulle hon bli sämre eller visa andra symtom skulle vi komma tillbaka direkt med tanke på det CRP hon har.


Nu hoppas jag att morgondagen blir bättre och jag hoppas även det andra (olycks)barnet är bättre i morgon.

Mio trillade ju ute vid sin koja i "dungen" intill huset och landade med knäet på en glasskiva i onsdags. Fick köra in till VC vid 17.30 och man limmade ihop såret. Han har inte klagat så mycket efter det förrän nu i kväll då han haltar och har ont i knäet/såret. Det är lite svullet och knäet känns varmt. Så vi får väl ringa VC i morgon igen om det inte blir bättre. Mio som bara har en njure ska ju inte ta ibuprofenpreparat så att ge honom det som inflammationsdämpande går ju inte... 


Ja, dessa barn... Ska väl ändå vara tacksam att det inte är värre saker. 

Detta blev minsann ett långt inlägg men så får det väl bli ibland. I morgon blir det kanske bara två rader. ;)


Kommentarer
Postat av: Kusinvitamin Emma

Men herregud... ni sitter inte sysslolösa i alla fall! Hoppas Milla blir frisk snart och att unge MR. Daredevil blir bra i benet :) kramar!

2015-03-29 @ 16:58:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0